Объявление

Collapse
No announcement yet.

Что готовить из картошки?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Время
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Сообщение от Мышинда Посмотреть сообщение
    Ну я кулинар-то еще тот в смысле фиговенький довольно
    Но я б обжарила фарш. С лучком да специями.
    Ну и пюрешку бы сообразила - к картошке вареной яичко сырое, маслица чуток, молока - да и растолочь.
    Ну и запечь слегка все слоями.
    Еще я люблю все тертым сыром присыпать

    Ну что-то вроде этого
    Я мясорубки нет у меня пока тут - так что я готовый фарш беру всегда
    А потом со сметаной и зеленью это нямкать )))
    It used to be so easy
    I never even tried ...
    Ezi Ezo Tyl

    Comment


    • #17
      Вот еще к вопросу о картошечке

      Cheese, Potato and Onion Quick Bake - Best Recipes

      Только я бы лук все-таки меленько порубила и обжарила отдельно.

      Comment


      • #18
        Один мой знакомый жарил картошку в виде розы - так выкладывал её по кругу в горячее масло, она там кипела до самой готовности. Очень красиво у него получалось.))

        Comment


        • #19
          Сообщение от Оквель Посмотреть сообщение
          Один мой знакомый жарил картошку в виде розы - так выкладывал её по кругу в горячее масло, она там кипела до самой готовности. Очень красиво у него получалось.))
          В виде розы только готовил или сервировал тоже?
          G'day.ru и HEKOT: 10 лет вместе, и всё ещё не в психушке (по крайней мере, НЕКОТ)!

          Comment


          • #20
            Обожаю картошку во всех видах))

            Comment


            • #21
              Cottage pie with dauphinoise potato


              Ingredients
              1 tbsp oil
              900g/2lb beef mince
              2 onions, chopped
              4 sticks celery, diced
              50g/1¾oz plain flour
              250ml/9fl oz red wine
              300ml/½ pint beef stock
              2 tbsp Worcestershire sauce
              2 tbsp light muscovado sugar
              1 tbsp chopped thyme
              250g/9oz small brown chestnut mushrooms, sliced
              dash of gravy browning (optional)
              salt and pepper
              1.5kg/3lb 5oz King Edward potatoes, peeled and sliced into 4mm slices
              150ml/5fl oz double cream
              100g/3½oz strong cheddar, grated

              Method
              1.Heat the oil in a hot frying pan and add the beef. Stir over a high heat until golden-brown. Using a slotted spoon, remove the mince from the pan and set aside. Add the onions and celery to the pan and fry until beginning to soften. Return the beef to the pan.
              2.Whisk the flour and wine together in a bowl to make a smooth paste, whisk in the stock and then add it to the pan with the Worcestershire sauce, sugar and thyme. Bring to the boil, stirring until thickened, then add the mushrooms and gravy browning if liked. Season with salt and pepper. Cover with a lid and simmer for 45 minutes, or until the mince is tender. Check the seasoning and add salt and pepper if necessary.
              3.Cook the potato slices in boiling salted water for about 4-5 minutes - the potatoes need to be soft. Drain carefully into a colander and leave to cool a little. If the potatoes are too hard they will be waxy and the cream will run off them.
              4.Tip the cooked meat into a 2.4 litre/4 pint ovenproof shallow dish. Preheat the oven to 220C/425F/Gas 7 (200C fan).
              5.Arrange a layer of the blanched potato on top of the mince and pour over half of the cream. Arrange the remaining potato on top, seasoning between the layers. Pour over the remaining cream and sprinkle over the cheese.
              6.Bake in the preheated oven for about 30 minutes, or until golden-brown and bubbling.

              Recipe Tips
              The minced beef mixture can be made 1-2 days in advance. Once topped with potatoes, cover the dish with cling film and pour over the cream and cheese just before serving. The mince can be frozen for up to three months, but don’t freeze the complete dish as potatoes become watery when frozen. Make sure the potatoes are just cooked. If too firm they will not absorb the cream. Make sure you cook the dish fairly quickly when the potato topping is added or the potatoes may discolour and the cream will sink into the meat.

              Gratin dauphinoise

              Ingredients
              1 garlic clove, crushed
              butter
              450g/1lb waxy potatoes, thinly sliced (such as Desirée, Golden Wonder or King Edward)
              300ml/½ pint double cream
              salt and freshly ground black pepper

              Method
              Preheat the oven to 170C/325F/Gas 3.
              Rub a gratin dish liberally with the garlic and butter.
              Layer the potatoes into the dish, making sure each layer is seasoned.
              Pour over the cream and cook in the oven for 1¼ hours.
              Turn up the heat to 200C/400F/Gas 6 and cook for a further 15 minutes until the top is golden. Serve.

              Comment

              Working...
              X