Объявление

Collapse
No announcement yet.

Ocean jacket fish

Collapse
X
 
  • Filter
  • Время
  • Show
Clear All
new posts

  • Ocean jacket fish

    Вчера сдуру купили эту рыбу - ocean jacket, показалось что красивая. Она костлявая и шкура с нее не снимается...что с ней делают то?
    http://lakryca.livejournal.com/

  • #2
    Лакрица,

    вот тут почитайте... я пока все не осилила))

    Leatherjackets derive their name from their skin, which should be removed before serving. This can be done after cooking, for easier and cleaner removal. Under their tough skin these fishes have a white flesh with a pleasing light flavour. The flavour is best when the leatherjacket is fresh.

    Because of their firm texture, leatherjackets are very good for Thai-style curry or a stir-fry. They are also excellent for fish balls as the flesh holds together very well.

    Smoking leatherjacket is an excellent method of preparation try the tea-smoked leatherjacket with avocado and frisee lettuce salad .

    When baking or grilling it is advisable to prepare leatherjacket whole. Remember to incorporate lashings of lemon and cracked black pepper for better flavour and texture.

    Recovery rate, fillets: 30% from whole fish

    Microwave Cooking Times for Fish
    - Fish fillets – 5 minutes per 500g on medium-high, +50 seconds more for thicker fillets, or until flesh flakes
    - Whole fish - Large – 6 minutes/750g on medium
    - Whole fish – Small – 3-4 minutes on medium



    Ocean Jacket Photos Information | Catching & Fishing for Ocean Jacket | Cooking Ocean Jacket | Buying Ocean Jacket
    Last edited by Avari; 27.03.2012, 15:23.
    улыбаемся и пашем

    Comment


    • #3
      очень вкусная она. Про шкуру и кости описано все выше..

      Лучше покупать филетики.
      I have two degrees, a husband and a Burberry coat

      Comment


      • #4
        Я люблю. Кости - да, мрак, но сама рыба вкусная. Я обычно жарю с лимоном, а потом разбираю кости/кожу, так они легче снимаются.

        Comment


        • #5
          Спасибо, за советы. А жарить с лимоном, это как?
          http://lakryca.livejournal.com/

          Comment


          • #6
            Это мое изобретение
            За пару минут до кончания жарки, кладу кусочки лимона на рыбу + на сковородку. Дожариваю в этом соусе.

            Comment


            • #7
              О, спасибо! попробую!
              http://lakryca.livejournal.com/

              Comment

              Working...
              X